Gerek üretici firmalar, gerekse de inşaat mühendisleri bu tür programları edinmek ve iyi kullanmak durumundadır. Çünkü iskele projesi konusunda büyük bir pazarın oluşacağı daha bugünlerden net olarak gözükmektedir. Oluşacak bu pazarda var olabilmek ancak iskele hesaplama programlarına olan hakimiyete bağlı olacaktır.
İSKELE HESAPLAMASI Hangi Programlarla Yapılıyor ?

SAP2000 yapı sistemlerinde genel amaçlı sonlu elemanların statik veya dinamik, doğrusal veya doğrusal olmayan analizini yapan programıdır.

Scia ile, çelik, betonarme ve/veya karma strüktürler için gelişmiş hesaplama yetenekleri, grafik modelleme ve analiz aracı sunulmaktadır.

Yukarıda belirtilen iskele projesi için statiksel hesaplamaya yardımcı programlara;
ETABS, RAM Structural System, Midas GEN and Civil, STAAD pro, Sta4CAD, İdeCAD ... ilave edilebilir.
Tüm bu programlarla ; Her türlü çelik konstrüksiyonun ve yapı iskelelerinin statik hesabını, statik çizimlerini, tahkikleri, taşıma kapasitesi hesabı ve 3 boyutlu tasarımlarını yapmak mümkündür.
Sadece İnşaat İskelesine Özel HESAPLAMA PROGRAMI Var mı?
Eğer sizde bunu merak ediyorsanız şuan için olmadığını ancak iskele hesaplaması üzerine ciddi çalışma yapmaya başlayan ve firmamızın birikim ve teknik çizimlerini de paylaştığımız bir yazılım firmasının olduğunu söyleyebiliriz.
Bir önceki yazımız olan 'Güvenlik Ağı Fiyatları' başlıklı gönderimiz de inşaatlarda kullanılması zorunlu hale gelen güvenlik ağılarının fiyatlarını etkileyen unsurlar hakkında bilgiler verilmektedir.
Paylaşmak güzeldir. Aşağıdaki sosyal ağlarda beğeni ve paylaşımlarınızı bekleriz...