logo

Flanşlı Cephe İskele Sistemi

Ana Sayfa > Ürünler > Flanşlı Cephe İskele Sistemi
Flanşlı Cephe İskele Sistemi
Kamalı Flanşlı İskele her türlü alanda, hem cephe İskelesi hem de kalıp altı İskele olarak çok amaçlı kullanılabilen bir sistemdir. Flanşlı iskelenin kurulumu pratik ve malzemeleri standart ölçülerdedir. Flanşlı İskele ülkemizde dış cephede tercih edilen en yaygın iki iskele sisteminden biridir.
product image
product image
product image
product image
product image
1 / 5
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
Sistem Özellikleri
Sistem Elemanları

GALVANİZLİ KAMALI FLANŞLI İSKELE SİSTEMİ GENEL ÖZELLİKLERİ :

 Flanşlı Güvenlikli İskele Nedir? 

Flanşlı iskele sistemleri en yaygın kullanılan iskele sistemlerinin başında gelmektedir. Hem Cephe İskelesi olarak, hem de Kalıpaltı İskele sistemlerinde kullanılabilir.

Başta Mimari Yapılar olmak üzere, endüstriyel yapılar, liman işleri, gemi bakım onarım işleri, uçak bakım onarım işleri, sanat yapıları (köprü, menfez vb.), enerji santralleri, fabrikalar gibi her türlü çalışma ortamında kullanılabilir bir sistemdir.

 

Flanşlı İskele Kurulumu Nasıl Yapılır? 

Kamalı Flanşlı iskele kurulumu sayfamızda 3D olarak yapılan modellemelerle sırasıyla gösterilmektedir. Kullanılırken kurulum-söküm (montaj-demontaj) aşamalarında pratik, malzemelerin birbirleriyle birleşim mantığı aynı, genellikle standart ölçülerde üretilmesiyle devamlılığı olan ve şantiye ortamlarında deformasyona karşı dayanıklı sistemlerdir.

Flanşlı İskelede Bağlantı ; Dikey elemanlar üzerinde belirli aralıklarla bulunan ‘’Flanş’’ olarak isimlendirilen bağlantı kısmı ile Yatay elemanları baş kısmında bulunan ‘’Kurtağzı’’ mekanizmasının bağlantı noktasına yerleştirilmesiyle oluşur.

Flanşlar 8,0mm sacdan imal edilir. Kaynak robotu aracılığıyla 50cm ve 100cm aralıklar ile gaz altı kaynak kullanılarak boruya kaynatılır. 

Galvanizli Güvenlikli Flanşlı İskele Malzemelerimiz, OĞUZHAN® markalı olarak TS EN 12810 Ön Yapımlı Bileşenlerden Oluşan Cephe İskeleleri Standartı ve TSE EN İSO 3834-2 Metalik Malzemelerin Ergitme Kaynağı İçin Kalite Şartları Standartına uygun üretilmektedir. 

Flanşlı İskele üretiminde kullanılan borular mekanik ve kimyasal testleri yapılmış, TSE EN 10219-2 Yapısal Çelik Boru Standardına uygun borulardan imal edilmektedir. Daha sonrasında da iskele elemanları TSE 12810-2 ve TSE 12811-1 Standartlarına göre Dayanıklılık, Yükleme, Sehim ve Küre Atma deneylerine tabi tutulmuştur. Güvenlikli flanşlı iskele sistemi taşıma kapasitesi kuruluma göre proje bazında yapılacak statik hesaplamalarla belirlenmelidir.

Teknik Dökümanlar
İstek formu

• Flanşlı İskele ; Alt Ayar Mili, Başlangıç Ayağı, Dikey Eleman, Yatay Eleman, Çapraz Eleman, Yürüme Platformu(Sac Kalas), Topukluk(Tekmelik) , Merdivenli Platform, Çıkıntı Konsolu ve Aksesuarlardan oluşur.

• Flanşlı iskele sisteminde ; Alt ayar mili 38,0/4,00mm, Dikey elamanlar 48,3/3,00mm, Yatay Elemanlar 48,3/2,50mm, Çapraz Elemanlar 48,3/3,00mm kesitlerinde TSE EN 10219-2 Standardına uygun borulardan imal edilmektedir.

• İskele sistemi üzerinde bulunan tüm elemanlar, TSE 12810-2 ve TSE 12811-1 Standartlarına göre Dayanıklılık, Yükleme, Sehim deneylerine tabi tutulmuştur. Platformlar 2,50 mt yükseklikten 100 kg ağırlığındaki Küre atılarak test edilmiştir.

• Flanşlı İskele Kurulumu : Alt ayar milleri ayarlanır, Başlangıç ayakları yerleştirilir, En alt yatay elemanlar eklenir, Dikey elemanlar yerleştirilir, Yatay elemanların tümü eklenir, Çapraz elemanlar eklenir, Metal platformlar yerleştirilir, Merdiven platformu yerleştirilir, Topukluklar yerleştirilir, Her 2,0 mt yükseklik için sırasıyla bu işlemler tekrarlanır, güvenlik amacıyla duvar bağlantısı gerçekleştirilir.

• Dikey elemanlar, 50cm veya 100cm aralıklarda kaynakla birleştirilen 8,00mm sacdan imal edilmiş flanşlar ve 48,3/3,00mm borudan oluşur. Dikey Elemanlar 0,50mt, 1,00mt, 1,50mt, 2,00mt, 2,50mt ve 3,00mt ölçülerindedir.

• Yatay elemanlar, İskele elamanlarıyla bağlantıyı sağlayan kurtağzı mekanizması ve 48,3/2,50mm çelik boruların birbirlerine kaynakla birleştirilmesiyle oluşur. İskele sistemi için korkuluk görevi görür, iskele güvenliğini arttırırlar. 0,35mt, 0,50mt, 0,70mt, 1,00mt, 1,20mt, 1,50mt, 1,80mt, 2,00mt, 2,50mt, 3,00mt ölçülerinde üretimi yapılabilmektedir.

KAMALI FLANŞLI İSKELE KURULUMU ESNASINDA KESİNLİKLE EKSİK MALZEME KULLANMAYINIZ. DEFORME OLMUŞ HASARLI ÜRÜNLERLE İSKELE KURULUMU YAPMAYINIZ.

• Platformlar, iskele üzerinde çalışma alanları oluştururlar. 1,50mm Sac ve Başlık kısımlarından oluşurlar. Rulo sac, Rollform Makinesi ile şekillendirildikten sonra başlık kısımlarıyla gaz altı kaynak yardımıyla birleştirilir. Son olarak da galvaniz işlemine alınır. Genellikle enleri 25-35cm arasında ; boyları ise 0,70mt, 1,00mt, 1,20mt, 1,50mt, 1,80mt, 2,00mt, 2,50mt, 3,00mt ölçülerinde olabilir.

• Merdivenli platformlar, iskele üzerinde katlar arasına geçişte kullanılırlar. Profil demirlerden oluşan iskeletinin üzerinde başlık, kancalar, merdiven kısmı ve yürüme platformu gibi sacdan imal edilen platform yüzeyi bulunur. İskele ölçülerine göre kapaklı kalaslı ya da sahanlıklı olmak üzere iki farklı tipte üretilebilirler. Boyları standart ölçülere uygun olarak ayarlanmaktadır.

• Tekmelik, topukluk ikisi de aynı malzemeye verilen adlandırmalardandır. İskele platformları üzerinden malzeme düşmesini engellemek amacıyla kullanılan elemanlardır. 1,5mm galvanizli rulo sacların rollform makinesi ile şekillendirmesiyle oluşturulur. Yükseklikleri en az 15 cm, uzunlukları 300cm, 250cm, 200cm, 150cm, 120cm, 100cm, 70cm, 50cm arasındadır. Her platformda kullanılması uygundur.

• Çıkıntı Konsolları, iskele üzerinde çalışma koşullarını en iyi hale getirmek için ek çalışma alanları oluştururlar. 48,3/2,50mm borulardan imal edilmektedir. Dikey elemanların flanş kısımlarından bağlantı yaparak, çıkıntı oluştururlar. Konsolların ; 0,35mt, 0,50mt, 0,70mt, 0,75mt, 1,00mt ölçülerinde üretimi yapılabilmektedir.

• Duvar bağlantı elemanları iskele sistemini sabitleyerek hareketsiziği sağlamak için kullanılmaktadır. 48,3/3,00mm boru, kanca ve tij kısımlarından oluşan mekanizmaları sayesinde duvar ve iskele arasında güvenliği sağlarlar.

• Aksesuarlar iskele sisteminde kullanılan malzemeler arasında güvenliğini ve iş akışını kolaylaştırmayı arttıran malzemelerdir. Bağlantı borusu, Kelepçe sistemleri, Ara örtücü ızgaralar vb. bunlara örnek olarak gösterilebilir.

• Yapı iskele sistemlerinde gerekli standartlar ve yasal mevzuat kısmında ;

     TS EN 12810-1 Ön Yapımlı Bileşenlerden Oluşan Cephe İskele Sistemleri (Bölüm 1:Mamul Özellikleri), 
     TS EN 12810-2 Ön Yapımlı Bileşenlerden Oluşan Cephe İskele Sistemleri (Bölüm 2:Özel Yapısal Tasarım Metotları), 
     TS EN 12811-1 Geçici İş Donanımları (Bölüm 1:İş İskeleleri – Performans Gerekleri ve Genel Tasarım), 
     TS EN 12811-2 Geçici İş Donanımları (Bölüm2:Malzeme Bilgileri), 
     TS EN 12811-3 Geçici İş Donanımları (Bölüm 3:Yükleme Deneyleri) Standartları ele alınmıştır.

Not : Türk Standartları Enstitüsü yukarıda adı geçen standartları tek bir standart altında değerlendirmekte ve belgelendirmeyi sadece buna göre yapmaktadır. Bu belge TS EN 12810-1 dir. Yani sadece TSE TS EN 12810-1 belgesini görmeniz yeterlidir. 

Güvenlikli flanşlı iskele kataloğumuz; 

Dipnot

 

Kamalı Flanşlı Tip iskelenin avantajları;

 

  • Dikey taşıma sistemi çerçeve şeklinde değilde boru şeklinde olduğu için daha hafif ve pratiktir.
  • Nakliye esnasında dikey ve yatay borular fazla hacim kaplamamaktadır.
  • Yüksekten yere atılma durumlarında çerçeve şeklinde olmadığı için gönye bozulması söz konusu değildir.
  • Daha sağlam yatay ve çapraz borular kullanılmaktadır.
  • Aynı zamanda uygun başlık seçilerek kalıp altında da yük iskelesi olarak değerlendirilebilir.
  • 300cm uzunluğunda yürüme platformları kullanıldığı için bir kerede daha uzun cephe kapatılabilmektedir.

Flanşlı Cephe İskele Sistemleri ülkemizde farklı isimlerle de anılmaktadır; Kamalı iskele, Kurt ağızlı İskele, Örümcek Tipi İskele ( Örümcek ağı gibi her yöne doğru kurulumu yapılabildiği için ), Güvenlikli İskele, TSE belgeli İskele, 6 Flanşlı İskele …

Flanşlı iskele konusunda sektör içinden ve dışından bazı merak edilen sorular olmaktadır;

Flanşlı iskele ne demek? Flanşlı iskele kaç kg? Flanşlı İskele Fiyatı Nedir? İskele kaç TL? Topuk levhası nedir? İkinci el(2.el) Kamalı Flanşlı İskele Ne Kadar? Yeni Sistem İskele Fiyatları?

Merak edilen her şeyi ürün ve blog sayfalarımızda açıklamaya çalışıyoruz. Daha fazlası için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Kamalı Flanşlı İskele Fiyatları;

 

Flanşlı iskele fiyatlarını web sitesi üzerinden paylaşamıyoruz. Birçok etkenden dolayı flanşlı iskele fiyatlarında anlık veya dönemsel, düşme ve yükselme olabilmektedir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için güncel flanşlı iskele fiyatlarını doğrudan fabrikamızdan öğrenmenizi rica ediyoruz. İletişim sayfamızda tüm gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
 

Flanşlı iskele parçalarının ayrı ayrı satışı da yapılmaktadır.

İskele firmaları arasında 37 yıllık tecrübesiyle dikkat çeken firmamıza ait sistemleri aşağıdaki başlıklardan inceleyebilirsiniz. 

Cephe İskele Sistemleri ……………… ……………….

Kalıp Altı İskele Sistemleri …….. ….…..

Flanşlı Cephe İskele SistemiMasa Tipi H Yük İskelesi
H Tipi Güvenlikli Cephe İskelesiKovanlı Tip Kule İskelesi
İtalya Tipi - Güvenlikli Cephe İskelesiCup-Lock (Fincanlı) İskele
Tekerlekli Mobil İskeleTeleskobik Dikme Sistemi

Kolon ve Perde Kalıp Sistemleri ………… …………

Güvenlik Sistemleri ……….. …………….

Tek Yönlü Kalıp SistemiGüvenlik Bariyer Sistemi (Kenar Koruma)
Sac Yüzeyli KalıpGüvenlik Ağı Sistemi
H20 Ahşap Kirişli Endüstriyel Perde Kolon KalıplarıMalzeme Çıkartma Platformu

Özel Kalıp Sistemleri ……………… ………………….

Aksesuarlar …………….. ……….………..

Sac Döşeme Pano sistemiYardımcı İş Ekipmanları
Desenli Bahçe Duvar Kalıp Sistemi 

İlgili Videolar

6

Diğer Ürünler

0